Viac ako 50 ročné vinohrady.
Ručný zber. 3 týždne macerácie pri kontakte s kožou a fermentácia počas 28 dní pri 25 ° C s využitím vlastných kvasníc. Malolaktická fermentácia vo francúzskych dubových sudoch.
Zrenie 16 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Farba hlboká, čerešňová s granátovým okrajom. Jasná a intenzívna.
Nos intenzívny, komplexný a elegantný.
Čierne ovocie. Opekané a vanilkové tóny sú dobre integrované s terciárnymi arómami, ako je karamel a sladké drievko.
Chuť trvalá, koncentrovaná, zaoblená, odhaľujú vysoko kvalitné víno pre dlhodobé zrenie.
Typ vína: červené
Ročník: 2019
Odroda: 100% Tempranillo
D.O.: Ribera del Duero
Teplota podávania: 16-18 °C
Percento alkoholu: 14 %
Objem: 750 ml
Odporúčané jedlá k vínu: Pečené jahňacie, bravčové mäso, hovädzie mäso. Ťažké jedlá. Zrelý a surový syr.
Protos je najdôležitejším a prvým vinárstvom v oblasti, ktoré si v priebehu času udržuje svoju veľmi dobrú povesť.