Pie Franco je výnimočné víno z Odrody Monastrell pochádzajúci z najstaršieho vinohradu La Solana vysadeného v roku 1941 s výnosnosťou max. 600 kíl na hektár. Odstopkované bez lisovania. Alkoholická fermentácia nastala v podzemných nádržiach pomocou autochtónnych kvasníc pri teplote 26 °C po dobu 10 dní, ručné premiešavanie. Následná malolaktická fermentácia prebieha v nových francúzskych dubových sudoch na kvasniciach, kde ostáva minimálne po dobu 22 mesiacov. Nafľaškované bez filtrácie. Vďaka veľmi nízkej výnosnosti je produkcia veľmi limitovaná. V súčasnosti najvyššie ocenené víno podľa Guía Peňín v D.O. Jumilla!
Farba: veľmi hlboká višňová
Nos: korenisté, minerálne, zrelé ovocie
Ústa: mäsité, koncentrované, vyrovnané, korenisté, zaoblené taníny
Písal sa rok 1941, kedy Don José Sánchez-Cerezo kúpil farmu Casa Castillo, aby na kopcoch mohol pestovať rozmarín.