Dráha tohto vinárstva, ktoré je priekopníkom v Ribera del Duero, sa začína v roku 1980, kedy sa traja bratia, Benjamín, Manuel a Adolfo Pérez Pascuas, ktorí boli presvedčení o potenciáli najlepších viníc svojho otca Mauro, rozhodli začať a realizovať atraktívny projekt na výrobu jedných z najlepších vín v Španielsku, a najlepších na medzinárodnej úrovni.

Ide o rodinné vinárstvo, ktoré od svojho počiatku stavilo na výrobu „veľkých vín“. V súčasnosti sa vyrába 500 000 fliaš ročne, a táto obmedzená produkcia umožňuje kontrolovať celý proces výroby od jej počiatku.

Má 120 ha vinohradov v pomere: 90 % „Tinta del País“ a 10 % „Cabernet Sauvignon“.
Dnes sa "Cepa Gavilan", "Viña Pedrosa" a "Perez Pascuas gran seleccion" vyvážajú do viac ako 30 krajín sveta, a predstavujú 40 % produkcie.

Vinárstvo Hnos. Perez Pascuas je príkladom váženého a dobre fungujúceho vinárstva, ktoré sa vyznačuje každoročnou pravidelnosťou svojich vín.

Spoločnosť

vinohrad

História vinárstva začína pri Maurovi Pérezovi a pôde, ktorú celý svoj život obhospodaroval a miloval. Bol to pracovitý muž s vrodenou inteligenciou, ktorý dokázal preniesť na svojich synov úctu k zemi a dobre odvedenej práci.

Vinice, ktoré zanechal svojej rodine, sa stali základom súčasného vinárstva situovaného v Pedrosa de Duero.

Bratia Pérez Pascuas založili vinárstvo v roku 1980 s cieľom vytvoriť rodinný projekt, ktorého motiváciou bolo dosiahnuť víno vysokej kvality.

Dnes ide o seriózny a svetovo uznávaný projekt, na ktorom bok po boku pracujú dve generácie.

Vinárstvo a pápežské víno

cellar

Vo vinárstve sa spracováva vlastné hrozno dopestované na 120 hektároch viníc.

Vlastní značné množstvo vínnej révy, ktorá je staršia ako 25 rokov formou privilegovaných platieb v oblasti.

Prevládajúcou odrodou hrozna vo vinici je Tinta Fina (Tempranillo) a malé percento tvorí Cabernet-Sauvignon.

Vinice sa nachádzajú v oblasti Pedrosa de Duero, ktorá je po stáročia známa vinárskou tradíciou a získala označenie pôvodu Ribera del Duero.

Rozprestiera sa v jemnom teréne, má hlinito-vápenatú povahu, a leží v nadmorskej výške 840 m.

Podnebie je kontinentálne s atlantickým vplyvom a priemerná ročná teplota je 11 ºC; celkové zrážky sú okolo 475 mm/rok.

VP

Moderné priestory vinárstva, v ktorých sa spája priestor a tradičné prvky oblasti, sú obklopené vinicami a borovicovými lesmi.

O všetky detaily je postarané, a sú súčasťou rešpektu k pôde a prostrediu.
Celkovo ide o 6 000 metrov štvorcových, ktoré slúžia na výrobu a zrenie vín.

Vinárstvo Hnos. Bratia Pérez Pascuas dostávajú subvencie od príslušných zariadení, ktoré im umožňujú uplatniť hlboké znalosti o výrobe, a snažia sa rešpektovať pôdu s cieľom dosiahnuť maximum z viníc a následne získať čo najväčší potenciál hrozna.

Táto osobná filozofia, ktorá sa snaží o pochopenie vín, dovoľuje priekopníckemu rodinnému vinárstvu v Ribera del Duero, aby preukázalo dokonalú kvalitu.

VP

Preukázaná závideniahodná dráha sa stala základom pre získanie prestíže a renomé, ktoré vďaka veľkým ročníkom dosahuje maximálnu úroveň.
Zariadenia sú výborne organizované, aby spĺňali určitú výrobnú funkciu alebo zabezpečili spoznanie a ocenenie vína, ktoré sa vyrába.

Týmto spôsobom sa dosiahla optimalizácia funkcií vo vinárstve.

V súčasnosti sa predáva asi 500 000 fliaš ročne, z ktorých export tvorí 40 % a vyváža sa do 35 krajín. Manuel Perez pascuas bol prijatý Pápežom Jánom Pavlom II, keďže už vyše 10 rokov sa pije Viňa Pedrosa vo Vatikáne počas svätých omšách. 

Miestnosti určené na zrenie majú kapacitu viac ako 3 000 sudov, a dozrievajú a zušľachťujú sa tu naše vína.

Optimálny výber najlepších dubov spolu s dôsledným monitorovaním počas celého obdobia starnutia, ktoré sa vykonáva múdro a trpezlivo zároveň, vedú k výslednej skvelej práci: komplexné, jemné, elegantné červené vína, ktoré sú zároveň koncentrované, opulentné, štruktúrované ... plné odtieňov.

barricas

Keď sudy dosiahnu tretí rok, nahradia sa novými, aby sme rešpektovali štýl domácich vín.

Enológ stráži a riadi všetky kroky pri výrobe vína, až kým nespočinie v tichu a pokoji vo vínnej pivnici, kde zvyšok práce dokončí čas.

V celom procese sa rešpektuje potenciál hrozna, ktoré sa pestuje v zónach a špeciálne a konkrétne sa spracováva tak, že víno z tejto vinárstva má nezameniteľnú osobnosť, štýl a identitu.

výber vína

rozšírené
vyhľadávanie





Vína Viňa Pedrosa

Viňa Pedrosa Gran Reserva 2011
Viňa Pedrosa Gran Reserva 2011

Viňa Pedrosa

55,20 €

Cepa Gavilán 1,5L Magnum 2015
Cepa Gavilán 1,5L Magnum 2015

Viňa Pedrosa

24,98 €

Viňa Pedrosa Crianza 2015
Viňa Pedrosa Crianza 2015

Viňa Pedrosa

19,02 €

Cepa Gavilán 2015
Cepa Gavilán 2015

Viňa Pedrosa

11,76 €